Sparekassen Faaborg Til forsidenKontakt osSitemap
Sparekassen Faaborg i stærk alliance med EDC
  • Gensidig henvisning af kunder mellem Sparekassen Faaborg og EDC bliver en stor fordel for begge parter.
  • Som et led i aftalen har Sparekassen Faaborg solgt sine seks Bolig Fyn-butikker til EDC.
  • Aftalen understøtter Sparekassen Faaborgs planer om etablering af filialer i Middelfart, Svendborg og Nyborg.

Sparekassen Faaborg har indgået en samarbejdsaftale med ejendomsmæglerkæden EDC på Fyn. EDC har siden nytår arbejdet på en række aftaler med regionale banker om gensidig henvisning af kunder og formidling af lån - og på Fyn faldt valget på Sparekassen Faaborg. Dermed har Fyn og fynboerne fået en stærk og kompetent alliance på markedet for boligfinansiering og -handel.
 
- Vi er rigtig glade for den aftale, vi har indgået med EDC, og vi har store forventninger til samarbejdet. EDC er en markant spiller på det fynske ejendomsmarked, og vi er overbeviste om, at henvisningsaftalen vil være stærkt medvirkende til, at mange flere fynboer fremover vælger Sparekassen Faaborg, når de skal finansiere deres boligkøb. Omvendt vil vi også kunne henvise vores kunder til en stor og yderst kompetent mæglerkæde, når de vil sælge deres ejendom, forklarer administrerende direktør i Sparekassen Faaborg, Claus Sejling.
 
Formand for EDC-kæden Poul Erik Bech siger om aftalen:
- Vi ser det som en stor styrke at indgå aftaler med spillere, der står meget stærkt i deres respektive lokalområder. Aftalen med Sparekassen Faaborg er et godt eksempel på en bank med en tydelig profil i sit lokalområde.
 
EDC køber Bolig Fyn
- Jeg ser det som et skulderklap og en tillid til vores måde at drive bank, at EDC vælger alene at samarbejde med os på Fyn. Samtidig er jeg også sikker på, at EDC vil få stor gavn af vores solide position, fortæller Claus Sejling.
 
Som et led i aftalen har Sparekassen Faaborg samtidig solgt sine seks Bolig Fyn-butikker til EDC. Dermed er sparekassen kommet endnu et skridt videre i arbejdet med at koncentrere sine aktiviteter omkring bankforretning med fynske privatkunde samt mindre og mellemstore fynske virksomheder.
 
- Vi ønsker at være det oplagte valg for fynboerne. Derfor koncentrerer vi kræfterne omkring vores kerneydelse - nemlig bankforretning. Boligen er jo det naturlige omdrejningspunkt for langt de fleste bankkunder, derfor er det også blandt andet her, at vi nu med EDC-aftalen styrker vores forretningsgrundlag, forklarer Claus Sejling.
 
Tættere på etablering i de store fynske byer
EDC dækker med sine 22 ejendomsmæglerbutikker Fyn. Det passer rigtig godt ind i Sparekassen Faaborgs erklærede strategi om inden for de næste tre år at dække hele Fyn som en regionalbank og etablere sig i Middelfart, Svendborg og Nyborg.
 
- Vi tager nu med EDC-samarbejdet det første skridt ind i de nye områder. Med henvisningerne fra EDC-mæglerne, der allerede er godt etableret i områderne har vi forbedret vores muligheder for hurtigt at få fodfæste. Man kunne jo sagtens tænke tanken, at vi etablerer os i samme bygninger som EDC. Under alle omstændigheder har vi nu gjort opstarten af de nye filialer betydeligt nemmere, fordi vi kan komme ud i EDC?s store netværk af kunder og give dem et konkurrencedygtigt tilbud og de mange andre fordele, der ligger i et økonomisk samarbejde med en lokal fynsk bank, fortæller Claus Sejling.
 
Samtidig er EDC repræsenteret med butikker i en række andre byer, hvor Sparekassen Faaborg ikke i dag har en afdeling. Det åbner mulighed for, at sparekassen via EDC-butikken også kan tiltrække kunder i disse byer. Direktør Claus Sejling tilføjer:
- Samtidig vil vores nuværende 17 filialer også få stor gavn af samarbejdet med en ejendomsmæglerkæde, der sidder på 22 procent af markedet. EDC-mæglerne er vant til at henvise deres kunder til en samarbejdspartner i forhold til boligfinansieringen. Samtidig er vi klar med attraktive vilkår og kompetent økonomisk rådgivning til de henviste kunder. Så alt andet lige, vil vi kunne se effekten af samarbejdet fra dag et i form af flere kunder i sparekassen, fortæller Claus Sejling.
 
Kort om EDC:
EDC består af mere end 230 selvstændige ejendomsmæglerbutikker fordelt over hele landet. Kæden har butikker med speciale i både bolig og erhverv. EDC-kæden har en markedsandel på ca. 22 % i Danmark og ca. 14.000 boliger til salg.  Der beskæftiges ca. 1.250 medarbejdere i EDC-kæden, hvoraf ca. 600 er statsautoriserede ejendomsmæglere, hvilket er det højeste antal i de danske mæglerkæder.

 

Kontakt afdeling